Info

Pipers Society Anam Cara

Pipers Society Anam Cara is een muziekvereniging uit de gemeente Leudal, die bij elkaar komt voor een repetitie, 3 weekenden per maand op vrijdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur. Lokatie is Trefcentrum Aldenghoor, Kasteellaan 7A , 6081-AN , Haelen.

 

In het afgelopen jaar hebben we gespeeld in binnen- en buitenland onder andere in Susteren , Sittard , Dieteren, de mooie eerste Schotse dag op 25 Mei, Kasteel Keverberg , Kessel , Köln , Riding of the Marches , Annan , Schotland, Mönchengladbach , Heerlen.

 

We zijn te boeken of het nu om een klein evenement gaat of om een parade. Dit kunt u doen via het contact formulier op deze site.

 

Anam Cara

 

Anam Cara verwijst naar het Keltische spirituele geloof van zielen die verbinden en binden.

 

In de Keltische Spirituele traditie wordt aangenomen dat de ziel alles uitstraalt over het fysieke lichaam, wat sommigen een aura noemen. Wanneer je contact maakt met een andere persoon en volledig open wordt en vertrouwt op die persoon, beginnen je twee zielen samen te stromen. Mocht er zo'n diepe band ontstaan, dan wordt er gezegd dat je je Anam Cara of soulvriend hebt gevonden.

  

Je Anam Cara accepteert je altijd zoals je werkelijk bent en houdt je in schoonheid en licht. Om deze relatie te waarderen, moet je eerst je eigen innerlijke licht en schoonheid herkennen. Dit is niet altijd even gemakkelijk. De Kelten geloofden dat het vormen van een vriendschap met Anam Cara je zou helpen om je bewust te worden van je eigen aard en de vreugde van anderen te ervaren.

 

Volgens John O'Donahue, een ervaren Ierse dichter, filosoof en katholieke priester, "... word je samengevoegd in een oude en eeuwige eenheid met de mensheid die alle grenzen van tijd, conventie, filosofie en definitie doorbreekt. Wanneer je gezegend bent met een anam cara, denken de Ieren, ben je op die heiligste plek aangekomen: thuis. '

Douglas Modern  Tartan.

De Douglasses waren een van de machtigste families in Schotland en waren in de 12e eeuw stevig geworteld in Lanarkshire. Ze namen een prominente rol in de Schotse onafhankelijkheidsoorlog, onder Sir William Wallace en Robert the Bruce. Sir James Douglas, de 'goede Sir James', die de vertrouwde luitenant van Bruce was, werd in 1330 vermoord toen hij het hart van Bruce naar het Heilige Land droeg voor zijn begrafenis. De Engelse soldaten, die hij terroriseerde, noemden hem "The Black Douglas". Uit de Douglasses zijn vele bekende families voortgekomen. Ze trouwden vaak in de Schotse koninklijke familie en kregen vele onderscheidingen op hoge posities.

The Cameronians

Meer informatie ? klik op het plaatje